Řidiči společnosti KODE Autodoprava opět absolvovali školení bezpečné jízdy s cisternou, které se uskutečnilo na brněnském letišti.
Vedení společnosti KODE Autodoprava si zakládá na slušnosti, tradici, respektu ke všem partnerům, ale především na bezpečnosti. Nejen přepravovaného zboží, ale samozřejmě i řidičů a pracovníků. Proto řidiči absolvují pravidelné kontroly zdravotního stavu a také školení bezpečné a ekonomické jízdy. Poslední Školení řidičů CV ADR/3 absolvovali zaměstnanci KODE Autodoprava na letišti v Brně-Tuřanech.
Pro testování a zkoušení kritických situací jim byl k dispozici nejen samotný tahač, ale především naplněná cisterna. Ta má pro jistotu a bezpečnost na podvozku připevněná pomocná kola, podobná jako kolečka při učení se jízdy na bicyklu. Jen v mnohonásobně větším měřítku.

„Pro nás je takové školení přínosné, protože si v terénu a pod dohledem školitele bezpečné jízdy vyzkoušíme možnosti brzdných systémů u tahače, ale i u celé soupravy,“ popisuje zkušenosti z brněnského letiště řidič KODE Autodoprava Robert Blažek a jeho kolega Roman Žák dodává: „Naučili jsme se a zdokonalili jsme se, jak řešit krizové situace s cisternou. Věřím, že to v praxi nikdy nebudeme potřebovat, ale prostě je dobře být připravený.“
Video společnosti KODE Autodoprava ke školené bezpečné jízdy s cisternou, můžete vidět na tomto odkazu:
https://www.youtube.com/watch?v=ZJWTZu_FFgg

Poslední aktuality


  • KODE Autodoprava vítězí ve výběrovém řízení Parama


  • Bezpečnost především, řidiči opět „dováděli“ s cisternou